ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SARIMSAK ÇORBASI

Sarımsak Çorbası

Şifa deposu sarımsak çorbası en çok kış aylarında tercih ediliyor. Bu lezzetli çorbayı yapmak için hemen aşağıdaki malzemeleri hazır edin ve tarifin adımlarını uygulayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 + 10 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3.5~4 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Sarımsak Çorbası Nasıl Yapılır?

Kabukları soyulmamış 20 diş sarımsağı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında sarımsaklar kahverengi oluncaya kadar pişirin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Kabukları soyulmuş 10 diş sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin. Unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fırından alıp kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ilave edin. Kaynayınca el blenderi yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çorbayı kaynadıktan 1 dakika sonra (kremanın kesilmemesi için) ocaktan alın. Üzerine ocakta kızdırdığınız pul biberli yağı gezdirin ve sıcak servis yapın.


Kış aylarının sevilen diğer çorba tarifleri de ilginizi çekebilir:

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!