Sarayın Nohut Çorbası

Sarayın Nohut Çorbası
24 Eylül 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sarayın Nohut Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr. nohut
  • 6 su bardağı sebze suyu
  • 1 tutam tuz Üzerine gezdirmek için (Porsiyon başına)
  • 1 tatlı kaşığı kaymak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Sarayın Nohut Çorbası

Nasıl Yapılır

Akşamdan ıslatılmış nohutları bol suyla iyice pişirin. Kabuklarını soyun; gerekirse öğütücüden geçirirken et suyu veya kendi suyuyla yumuşatarak pütürsüz hale getirin. Tavuk veya et suyuyla karıştırın (tarifte belirtilenden daha fazla su gerekirse ekleyin), tuz ekleyin. Servisten önce kaynatın ve kıvamı çok yoğun olmayacak hale gelince tabaklara paylaştırın. Üzerine tarçın serpip, tereyağı, kaymak veya zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Pratik ve lezzetli nohut çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Püf Noktası: Bu çorba bekledikçe koyulaştığından, daha suluca kıvamdayken servis yapmakta fayda var. Bu tarif, “nohut çorbası” adıyla 18. ve 19. yüzyıllarda yazılmış hemen hemen bütün yemek risalelerinde bulunan tarifin yorumudur…

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo