ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ RAMAZAN ÇORBASI

Ramazan çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ramazan çorbası tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker fasulye
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı beyaz nohut
  • 8 su bardağı et suyu
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Ramazan çorbası Nasıl Yapılır

Leziz çorba tarifleri iftar sofralarınızın güzel başlangıcı olacak. Fasulye, nohut ve mercimeği bir gün önceden sıcak suda bekletin. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu ilave edip, nohut, fasulye ve mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Bulguru ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha pişirin. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin ve bir iki dakika pişirin. Çorbayı kaselere alıp üzerine biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.