ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ RAMAZAN ÇORBASI

Ramazan Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ramazan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker fasulye
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı beyaz nohut
  • 8 su bardağı et suyu
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır?

Leziz çorba tarifleri iftar sofralarınızın güzel başlangıcı olacak. Fasulye, nohut ve mercimeği bir gün önceden sıcak suda bekletin. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu ilave edip, nohut, fasulye ve mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Bulguru ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha pişirin. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin ve bir iki dakika pişirin. Çorbayı kaselere alıp üzerine biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!