Pazılı Barbunya Çorbası

Pazılı Barbunya Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pazılı Barbunya Çorbası için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 demet pazı
  • 250 gr dana kıyma
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Pazılı Barbunya Çorbası

Nasıl Yapılır

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Pazıların saplarını kesip yapraklarını ince şeritler şeklinde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç ve haşlanmış barbunyayı ekleyin. Tuzla tatlandırın. Dört su bardağı sıcak su ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pazı yapraklarını ilave edin. 3-4 dakika pişirin. Süt ve mısır unu bir kasede karıştırın. Çorbaya azar azar ekleyip karıştırın. Karabiber ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo