ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ PAZILI BARBUNYA ÇORBASI

Pazılı barbunya çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı barbunya çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 demet pazı
  • 250 gr dana kıyma
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Pazılı barbunya çorbası Nasıl Yapılır

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Pazıların saplarını kesip yapraklarını ince şeritler şeklinde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç ve haşlanmış barbunyayı ekleyin. Tuzla tatlandırın. Dört su bardağı sıcak su ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pazı yapraklarını ilave edin. 3-4 dakika pişirin. Süt ve mısır unu bir kasede karıştırın. Çorbaya azar azar ekleyip karıştırın. Karabiber ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.