Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba için

Malzemeler

  • 200 gr hindi but kuşbaşı
  • 50 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 5~6 dal maydanoz sapı
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için

  • Tane karabiber
Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Buğdayı ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.

Soğanları soyup kıyın. Buğday ve mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün. Maydanoz saplarını kıyın. Kereviz ve havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kereviz saplarını da kıyın. Maydanoz sapları, kereviz, havuç soğanın yarısını ve kekiği bir kapta karıştırın. Hindi etini küçük küpler halinde kesin.

Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Kalan soğanı tereyağına ilave edip kavurun. Hindi eti, mercimek, buğday ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Nohudu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sebzeli karışım, baharat ve sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra yarım saat orta ateşte pişirin. Yoğurdu bir çorba kaşığı zeytinyağında inceltip karıştırın. Çorbaya azar azar ilave edip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Servis kaselerine paylaştırıp tane karabiberle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo