Mantılı Çorba

Mantılı Çorba
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantılı Çorba için

Malzemeler

  • 300 gr Kayseri Mantısı
  • 4 yemek kaşığı küp doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Mantılı Çorba

Nasıl Yapılır

İftar mönüsü için pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamak artık çok kolay. Küp soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya tuz ilave edip mantıları atın.

Unu küçük bir kasede su ile incelterek çorbaya ekleyin. Mantılar yumuşamaya başlayınca mısır ve bezelyeyi ekleyip pişirin. Nane, pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo