ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KIZIL ÇORBA

Kızıl Çorba

Kızıl çorba

Dana eti, nohut ve yeşil mercimek ile hazırlanan kızıl çorba, vitamin bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde protein, demir, fosfor ve magnezyum mineralleri de barındırır. Bazı yörelerde 'kırmızı aş' olarak da bilinen kızıl çorba, bağışıklığı güçlendirdiği için ayda iki kez tüketilmesi önerilir. Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı kızıl çorba tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis domates çorbası ve okuyucularımız tarafından çok beğenilen cennet çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Daha fazlası için çorba tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kızıl Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre et suyu
  • 100 gr dana eti
  • 100 gr nohut
  • 90 gr yeşil mercimek
  • 40 gr bulgur
  • 40 gr tereyağı
  • 40 gr ayçiçek yağı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım soğan
  • Yarım domates
  • 1 dolmalık biber
  • Tuz

Kızıl Çorba Nasıl Yapılır?

  • Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Ayrı kaplarda haşlayın ve beklemeye alın. Bir tencerede et suyunu tereyağını yarısıyla kaynatıp süzün.
  • Başka bir tencerede ayçiçek yağı ve kalan tereyağını ilave edip kızdırın. Ufak doğranmış dana etlerini ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İnce doğranmış biber ve soğanı, haşlanmış mercimek, un, biber salçası ve ince kıyılmış domatesi ilave edip soteleyin. Kaynayan et suyunu karıştırarak ilave edin.
  • Tuz ve önceden haşlanmış olan nohut ve bulguru ekleyin. 7-8 dakika kadar kaynatıp sıcak servis yapın.

Kızıl Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohut ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  • Çorbaya lezzet vermek için karabiber, nane gibi farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce dana etini oda sıcaklığında 10 dakika bekleterek daha kolay çözünmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!