ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KIRŞEHİR USULÜ YOĞURT ÇORBASI

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 sivribiber
  • 2 domates
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • nane

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın.
  • Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivribiberleri kıyın. 
  • Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin. Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivri biberi ekleyin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  • Kalan sıvı yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, standart malzemelerle hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:48

Ankara'da yediğim bir çorbaydı bu. aşırı hoşuma gitmişti.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

Kirsehirimin vazgecilmez düğün yemegı

Misafir 12 Ekim 2016, 17:32

mucurun baş taçı çorbası hergelen misafire özellikle yapılır

Misafir 12 Ekim 2016, 17:32

yoğut çorbası denince rahmetli babam aklıma geldi


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!