ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ISPANAKLI YAYLA ÇORBASI

Ispanaklı Yayla Çorbası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Yayla Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 10 su bardağı su

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Ispanaklı Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Ispanağı temizleyip kıyın.
  • Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın. Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın. 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
  • Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın. Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
  • Üzeri için tereyağını tavada kızdırın. Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın.
  • Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın.
  • Zengin besin değerleri ile sunulan klasik yayla çorbası tarifini de deneyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!