ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ISPANAKLI YAYLA ÇORBASI

Ispanaklı yayla çorbası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı yayla çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 10 su bardağı su

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Ispanaklı yayla çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Ispanağı temizleyip kıyın.

Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın. Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın. 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin. Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın. Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin.

Üzeri için tereyağını tavada kızdırın. Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın.

Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.