ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HÜNKAR TARHANASI

Hünkar Tarhanası

Hünkar tarhanası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Tarhanası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet kabukları çıkarılmış bayat ekmek (Ya da aynı miktarda ekmek parçaları)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10 su bardağı et suyu ya da sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hünkar Tarhanası Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmeği ufalayıp yoğurtla karıştırarak 6-7 saat bekletin. Sonra bir tencereye alıp sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek ekmekleri ezin. Salçayı bir miktar sıcak su ile eritip çorbaya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbayı birkaç dakika kaynatın ve blender yardımıyla çekin, tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Tereyağını bir tavada kızdırın ve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!