Hünkar Tarhanası

Hünkar Tarhanası
17 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hünkar Tarhanası için

Malzemeler

  • 1 adet kabukları çıkarılmış bayat ekmek (Ya da aynı miktarda ekmek parçaları)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10 su bardağı et suyu ya da sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hünkar Tarhanası

Nasıl Yapılır

  1. Bayat ekmeği ufalayıp yoğurtla karıştırarak 6-7 saat bekletin. Sonra bir tencereye alıp sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek ekmekleri ezin. Salçayı bir miktar sıcak su ile eritip çorbaya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbayı birkaç dakika kaynatın ve blender yardımıyla çekin, tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Tereyağını bir tavada kızdırın ve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo