ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜRCÜK ÇORBASI

Düğürcük Çorbası

Düğürcük çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düğürcük Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 litre et suyu
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Düğürcük Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip kokuları çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 7-8 dakika kadar kaynatın. Bulguru ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız maydanozu serpin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!