Düğürcük Çorbası

Düğürcük Çorbası
06 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Düğürcük Çorbası için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 litre et suyu
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Kimyon
  • Yarım demet maydanoz
Düğürcük Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip kokuları çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 7-8 dakika kadar kaynatın. Bulguru ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız maydanozu serpin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo