Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası

Şef Muharrem Bilginsoy’dan şifa deposu lezzeti şahane çorba tarifi.
ŞEFİN NOTU
- Dana kuyruğu çorbasını sarımsak sosu ve üzüm sirkesi ile servis etmenizi tavsiye ederim.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
3 saat

Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 500 g dana kuyruğu (Parçalanmış)
- 8 diş sarımsak
- 20 g kereviz sapı
- 2 l su
- 20 g tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 g yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası Nasıl Yapılır?
- Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
- Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
- Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR