Chorba Beida

Chorba Beida
14 Haziran 2024

Chorba beida, geleneksel olarak Ramazan aylarında hazırlanan bir Cezayir çorbasıdır. Çoğunlukla tavuk ve nohut içeren bu çorba tarçınla lezzetlendirilir. Hafif limonlu bir tada sahip olan Chorba Bayda, az malzemesi ve hafif tadı ile sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, Cezayir mutfağından chorba beida tarifi için detaylara geçebiliriz.

Cezayir mutfağının en bilinen yemeği tajine zitoune tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Chorba Beida için

Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 demet kişniş
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 250 gr erişte
  • 1 adet limon 
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre su
Chorba Beida

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanı küçük küpler halinde doğrayın, ardından tavuğu küçük parçalar halinde kesin. 
  2. Geniş bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın ve önce soğanı, daha sonra tavuğu ekleyin.
  3.  Tuz, karabiber, tarçın ve doğranmış kişniş ekleyin.
  4.  Tüm malzemeleri bir arada karıştırarak pişirin. 
  5. 1 litre suyu ilave edip karıştırın. 
  6. Nohutları ilave edin. 
  7. Tüm malzemeler piştikten sonra erişteyi çorbaya ekleyin.
  8.  Yumurta sarısını bir kaseye kırın ve çorba suyunu yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  9.  Çorba ile eşit ısıya gelen yumurta sarısını çorbanın içine ekleyip 10 dakika karıştırın. 
  10. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp kaselere paylaştırın, üzerine birkaç yaprak kişniş serpin ve üzerine biraz limon suyu gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Sıcak servis etmeden önce şehriyelerin kabarması için ocağın altını kapatın ve çorbayı 5 dakika boyunca kapağı kapalı olarak bırakın.
  • Taze kişniş ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz pul biber ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo