Buğdaylı Lahana Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Buğdaylı Lahana Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr beyaz lahana yaprağı
- 3 iri patates
- 1 soğan
- 2 çay bardağı aşurelik buğday
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 25 gr tereyağı
- Tuz
- Pul biber
Buğdaylı Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
Patatesleri soyup rendeleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Lahana yapraklarını iri şekilde doğrayın. Aşurelik buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün.
Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Soğan ve lahanayı ilave edip 5-6 dakika karıştırarak soteleyin. Patates, aşurelik
buğday ve sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin. Sıcak
servis yapın.
Patatesleri soyup rendeleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Lahana yapraklarını iri şekilde doğrayın. Aşurelik buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün.
Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Soğan ve lahanayı ilave edip 5-6 dakika karıştırarak soteleyin. Patates, aşurelik
buğday ve sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin. Sıcak
servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR