ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI LAHANA ÇORBASI

Buğdaylı lahana çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı lahana çorbası tarifi için malzemeler

  • 400 gr beyaz lahana yaprağı • 3 iri patates1 soğan • 2 çay bardağı aşurelik buğday4 su bardağı sıcak tavuk suyu2 su bardağı süt • 2 çorba kaşığı sıvıyağ25 gr tereyağı • Tuz
  • pulbiber

Buğdaylı lahana çorbası Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Patatesleri soyup rendeleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Lahana yapraklarını iri şekilde doğrayın. Aşurelik buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Soğan ve lahanayı ilave edip 5-6 dakika karıştırarak soteleyin. Patates, aşurelik
buğday ve sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin. Sıcak
servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.