ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI LAHANA ÇORBASI

Buğdaylı Lahana Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buğdaylı Lahana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr beyaz lahana yaprağı
  • 3 iri patates
  • 1 soğan
  • 2 çay bardağı aşurelik buğday
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 su bardağı süt 
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 25 gr tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Buğdaylı Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Patatesleri soyup rendeleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Lahana yapraklarını iri şekilde doğrayın. Aşurelik buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Soğan ve lahanayı ilave edip 5-6 dakika karıştırarak soteleyin. Patates, aşurelik
buğday ve sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin. Sıcak
servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!