ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BALKAN ÇORBASI

Balkan çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkan çorbası tarifi için malzemeler

  • 4 patates
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 200 gr piliç pirzola but
  • 7 su bardağı su
  • 2 soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 salatalık turşusu
  • Yarım su bardağı turşu suyu

Balkan çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kereviz, havuç, patates ve soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Tavuk etini bir tencereye alın. 2 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin. Eti süzüp haşlama suyunu saklayın. Tavuk etini tel tel ayırın.

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Un ekleyip bir miktar daha kavurun. Kalan su, haşlama suyu ve sebzeleri ekleyip pişirin.

Salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın. Bir kapta yumurta sarısı ile turşu suyunu çırpın. Karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Turşu ve tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.