ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BALKAN ÇORBASI

Balkan Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 200 gr piliç pirzola but
  • 7 su bardağı su
  • 2 soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 salatalık turşusu
  • Yarım su bardağı turşu suyu

Balkan Çorbası Nasıl Yapılır?


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kereviz, havuç, patates ve soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Tavuk etini bir tencereye alın. 2 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin. Eti süzüp haşlama suyunu saklayın. Tavuk etini tel tel ayırın.

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Un ekleyip bir miktar daha kavurun. Kalan su, haşlama suyu ve sebzeleri ekleyip pişirin.

Salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın. Bir kapta yumurta sarısı ile turşu suyunu çırpın. Karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Turşu ve tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!