Baklagil Çorbası

Baklagil Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baklagil Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı buğday
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
Baklagil Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Fasulye, nohut ve buğdayı yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 12 saat bekletin.
  2. Süzüp 4 bardak su ekleyin. Baklagiller yumuşayıncaya kadar haşlayın. 
  3. Yoğurdu 1 bardak su ile çırpın. Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
  4. Margarini tavada eritip naneyi kavurun. Çorbaya ekleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo