ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAKLAGİL ÇORBASI

Baklagil Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklagil Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı buğday
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Baklagil Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Fasulye, nohut ve buğdayı yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 12 saat bekletin.
  • Süzüp 4 bardak su ekleyin. Baklagiller yumuşayıncaya kadar haşlayın. 
  • Yoğurdu 1 bardak su ile çırpın. Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
  • Margarini tavada eritip naneyi kavurun. Çorbaya ekleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!