ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAHAR ÇORBASI

Bahar Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 8 bardak et suyu
  • 200 gr pirinç
  • 1 demet kuzu ıspanağı
  • 300 gr iç bezelye (taze)
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı becel yağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Bahar Çorbası Nasıl Yapılır?

8 bardak et suyunu tencerede tuz ve karabiber ile kaynatın. Pirinç ve bezelyeleri içine atın. Tekrar 15 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Yıkayı temizlediğiniz ıspanakları ince ince kıyın ve karışıma ekleyin. Maydanoz,  yağ ve zeytinyağını  da katın. Ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!