ANASAYFA YAZARLAR SERMET SEVERÖZ YEME – İÇME, EĞLENCE VE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDEN KISA KISA

YEME – İÇME, EĞLENCE VE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDEN KISA KISA

Normalleşmeyle birlikte hafif bir ivme kazansa da henüz taşlar tam yerine oturmuş değil HORECA sektöründe...
Yeme – İçme, eğlence ve konaklama sektöründen kısa kısa

Eskisi kadar yoğun olmasa da yine bir kaç basın gezisi, daveti, tadımı yaptım son bir ayda.


Buyurun bu deneyimlerimden siz değerli Lezzet okurlarına aktaracaklarıma...  


Malatya’nın tanıtım atağı 


Tam kayısı ağaçları çiçek açarken Malatya Belediyesi geleneksel mutfağını tanıtmak üzere bir basın gezisi düzenledi. 




Aklımda kalan ise Malatya Mutfağı’nın baş aktörünün bulgur olduğu...


Malatya’da 80 çeşit bulgurlu köftenin ismi telaffuz edilirken günümüze kalan 40 çeşit kadar köfte.


Bu köfteler, bulgur ve değişik türevleri, (yarma, baş bulgur, orta bulgur, simit, irinti ) bitki yaprakları, sebzeler ve hatta meyvelerle ile yapılıyor. 




Malatya köftelerinde; yarmaca (muhaşşer), kara nohut gibi yöreye özgü bakliyatlar ile erik ekşisi, kiraz yaprağı, ayva yaprağı, sarmaşık ,fındık, asma, menekşe yaprakları, elma gibi başka bölgelerde rastlanmayan yardımcı malzemeler kullanılarak hazırlanıyor.


Swissotel Le Chalet bahçeye çıktı


Swissotel The Bosphorus’un ikonik İsviçre restoranı Le Chalet yalnızca kış aylarında hizmet verir, yaz gelince kapanırdı.  ,


Bu yaz ise bir ilke imza attı ve “Chalet Garden” adıyla çam ağaçlarıyla kaplı bahçesinde müdavimlerini ağırlamaya başladı. 


Hem de Executive Chef Ali Ronay’ın mönüye eklediği birbirinden çekici lezzetlerle.


Bozcaada lezzetleri İstanbul’da


Accor zincirinin butik markası MGallery, The Artisan adıyla bir otel daha açtı Türkiye’de.


Gümüşsuyu’ndaki otelin terasınaa Bozcaada hayli ünlü olan Madame Niça restoran hizmet vermeye başladı. 


Mezeden ve Rakı sofrasından çok da haz almayan ben bile, staycation konaklamam sırasında tam üç akşam ve bir öğle yemeği olmak üzere tan tamına dört kere burada yemek yedim. 


Yok böyle lezzet ve hizmet!


Od Urla kökenli şef Emre Giray ve ekibi harikalar yaratıyor. 




Atmosfer de gayet başarılı. 


Emre Ergani imzalı Octo


Karaköy’de 180 yıl önce İtalyan mimarlar tarafından inşa edilen tarihi Veli Alemdar Han, tamamen yenilenerek JW Marriott Istanbul Bosphorus'a dönüşmüştü. 


Otelin terasına da ünlü işletmeci Emre Ergani OCTO adında bir restoran açmıştı. 


Portekizli şef Şef Jorge Lavos Costa’nın elinden çıkan Türk ve Portekiz yemekleri 150 yıllık ekşi mayadan yapılmış ekmekle servis ediliyor.


Yalnızca yemeğe değil deneyimli barmen Ali Ahmedi’nin sıra dışı kokteyllerini içmeye de bu muhteşem terasa uğrayabilirsiniz.  


Ranchero evlere girdi


Meksika mutfağının ülkemizdeki en köklü ve başarılı markalarından Ranchero Restoran lezzetlerini onların yaptığı kadar ustaca yapamayız ama en azından yaklaşabiliriş artık. 


Zira Ranchero’nun acı sosları ve baharatları artık satışta. 


Ben özellikle tavuk baharatlarına bayıldım. 


Red Chili Sauce’ye de aynı şekilde...


Çeşme’nin Luxury Collection’u Reges


Çatısı altında Ritz Carlton, Sheraton, Edition, St. Regis gibi otel markalarını bulunduran Marriott Bonvoy zinciri, en lüks halkası olan The Luxury Collection, Reges adıyla bir kaç yıl önce Çeşme’de açılmıştı. 




Bu sene gitmek nasip oldu. 


Hemera ve Safran adında efsana lezzetleri bir araya getiren iki restoranı var. 


Ege’nin deniz mahsülleri ile İtalya’nın imza eşsiz lezzetlerini taze ve organik ürünler kullanarak sunuyor restoranlar. 


Azure Lounge’da ise Çeşme’nin en iyi pop-up sushi deneyimi yaşanıyor diyebilirim. 


Alaçatı’nın en yenileri


Şöyle iki güne sığdırdığım bir Alaçatı özeti geçeyim size sezon başı itibariyle...


Alaçatı’nın doğru düzgün otel standartlarına sahip bir kaç otelinden biri olan Solto otel bu sene Cocos Solto olmuş. 


Sezon yeni açılmış olmasına rağmen hiç bir aksama olmaksızın gayet iyi bir konaklama deneyimi yaşadım otelde. 


Özellikle yemekleri bir harika. 


Bunun sebebi ise Viento ve Biblos otelden tanıdığımız şef Ahmet Can Yılmaz’ın mutfağın başında olması. 


 Solto’nun hemen yanında hizmet veren eski Zio Beach olarak bildiğimiz mekan bu sene Elias Beach adıyla hizmet veriyor. 


***


Adından da anlaşılacağı üzere Yunan mutfağı ağırlıklı Elias ancak pizza, paella ve spagetti gibi klasik lezzetleri de farklı dokunuşlarla yorumluyor şef Stathis Dapiasis.


Plajlarda lahmacun ve pide yemekten sıkılanlara Elias’a şiddetle tavsiye ederim.