Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir?

Şınav nedir? Şınav nasıl çekilir? Günde kaç şınav çekilmeli? Şınav çekmenin faydaları nelerdir? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den şınav çekmenin faydaları:
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir?
24 Nisan 2024, 22:37

Şınav çekmek vücudu dinç tutmak için yapılan klasik egzersizler arasında yer almaktadır. Şınav çekmek özellikle omuz, kol ve göğüs kaslarını çalıştıran vücut ağırlığınız ile yapılan egzersizdir. Peki 'Şınav çekmenin faydaları nelerdir, günde kaç şınav çekilmeli?' gibi sorularınızı yanıtlamak istiyorum.


Günde Kaç Şınav Çekilmeli?


Şınav çekmek için herhangi bir spor salonuna veya alete ihtiyaç duymadan rahatlıkla yapabileceğiniz bir egzersizdir. Omuz, kol ve göğüs kaslarını geliştirmek isteyen kişiler için önerebileceğim egzersizdir. Şınav çekmek için yüzüstü pozisyonda uzanın ellerinizi yere koyun ve kollarınızı dümdüz olacak şekilde kendinizi kaldırın, ayak parmaklarınızın da üzerine basacak şekilde konumlanın ardından kollarınızla vücudunuzu alçaltıp yükseltin. Gün içerisinde 2-3 kez on beş tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz. Şınav çekmek dışarıdan kolay bir egzersizmiş gibi görünse de aslında sanıldığı gibi değildir. İlk zamanlarda hareketi tam olarak tamamlamakta güçlük çekebilirsiniz veya hareket esnasında titremeye başlayabilirsiniz. Bunun için her gün düzenli bir şekilde yapmaya çalışın. Belli bir zamandan sonra titreme azalacaktır. 


Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.




Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir?


  1. Kol, omuz ve göğüs kaslarını geliştirir.
  2. Kan dolaşımını arttırır.
  3. Metabolizmanın çalışmasında olumlu etkisi vardır.
  4. Enerjinizi arttırır.
  5. Uyku kalitesi üzerine olumlu etkisi vardır.
  6. Omuz ve kol ağrılarını azaltmada yardımcıdır.
  7. Daha dik durmanızı sağlar.
  8. Kas gruplarının ısınmasını sağlar.
  9. Kalp-damar sistemini geliştirir.
  10. Yağ yaktırarak kilo verme sürecine destek olur.


Şunlara da göz atın;

  1. Squatın faydaları nelerdir?
  2. Mekik çekmek neye iyi gelir?
  3. Pilates ne işe yarar?
  4. Yüzmenin faydaları nelerdir?
  5. Köprü hareketi nasıl yapılır?
Kategoriler
Lezzet Logo