Yoğurtlu Cheesecake

Hafif tatlı pratik dilimi 240 kalorilik bir cheesecake tarifi.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika
Yoğurtlu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler
- 1-1/4 bardak granola (50-56 gramında 10 gramdan az şeker olanlar tercih edilmelidir)
- 1 bardak ceviz
- 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- 3-4 yemek kaşığı su
İç dolgu kısmı için:
- 1-1/2 su bardağı ricotta ya da lor
- 1 bardak yağsız yoğurt
- 3 yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı bal
- ¼ bardak portakal suyu
- 1-1/4 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1-1/4 bardak taze yaban mersini
Yoğurtlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°C’ye ısıtın. Granola, ceviz ve zencefili mutfak robotundan geçirin. İçine suyu ekleyip malzemeler karışıncaya kadar tekrar geçirin.
- Karışımı ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kap içine alt kısmını oluşturacak şekilde yayın ve 10 dk pişirin.
- Yaban mersini hariç kalan diğer malzemeleri başka bir kapta karıştırın.
- Fırındaki alt kısım piştikten sonra üzerini hazırladığınız iç malzeme ile doldurup tekrar fırına verin.
- Orta kısmı pişine kadar 30-35 dk pişirin.
- Cheesecake piştikten sonra üzerini yaban mersini ile kaplayın ve birkaç saat buzdolabında soğutun.
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR