ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI YOĞURTLU CHEESECAKE

Yoğurtlu Cheesecake

Yoğurtlu cheesecake

Hafif tatlı pratik dilimi 240 kalorilik bir cheesecake tarifi. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Yoğurtlu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 1-1/4 bardak granola (50-56 gramında 10 gramdan az şeker olanlar tercih edilmelidir)
  • 1 bardak ceviz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 3-4 yemek kaşığı su

İç dolgu kısmı için:

  • 1-1/2 su bardağı ricotta ya da lor
  • 1 bardak yağsız yoğurt
  • 3 yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • ¼ bardak portakal suyu
  • 1-1/4 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1-1/4 bardak taze yaban mersini 

Yoğurtlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ısıtın. Granola, ceviz ve zencefili mutfak robotundan geçirin. İçine suyu ekleyip malzemeler karışıncaya kadar tekrar geçirin.
  • Karışımı ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kap içine alt kısmını oluşturacak şekilde yayın ve 10 dk pişirin. 
  • Yaban mersini hariç kalan diğer malzemeleri başka bir kapta karıştırın. 
  • Fırındaki alt kısım piştikten sonra üzerini hazırladığınız iç malzeme ile doldurup tekrar fırına verin. 
  • Orta kısmı pişine kadar 30-35 dk pişirin. 
  • Cheesecake piştikten sonra üzerini yaban mersini ile kaplayın ve birkaç saat buzdolabında soğutun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

18 Nisan 2021 Pazar

İSTANBUL

Sahur Saati
04:41
İftar Saati
19:53
Mevsim Tercihleri