ANASAYFA YAZARLAR DİDAR YANAR BAL KABAKLI PASTA

Bal Kabaklı Pasta

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Bal Kabaklı Pasta

Mutlaka denemeniz gereken nefis bir tarif..

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bal Kabaklı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için:

  • 100 gr tereyağı
  • 40 gr şeker
  • 500 gr bal kabağı püresi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gr toz badem
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 50 gr toz şeker

Kreması için:

  • 50 gr kırık ceviz
  • 250 gr bal kabağı püresi

Bal Kabaklı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını 40 gr şeker ile mikserde kabart. Püreyi ekle gene çırp. Yumurta sarışlarını ekleyip gene çırp.
  • Toz bademi ekleyip gene çırpın. Yumurta beyazını 50 gr şeker ile mikserde beyazlayıncaya kadar kabartın.
  • 2 karışımı birbirine spatula ile karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine serin ve 180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Püreyi pandispanyanın üzerine sürün cevizleri serpiştirin. Rulo şeklinde sarın ve istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!