ANASAYFA MUTFAK OKULU SICAK VİŞNE SOSLU WAFFLE

SICAK VİŞNE SOSLU WAFFLE

Sıcak vişne soslu waffle

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk 125 gr tereyağı

  • 100 gr tozşeker
  • 2 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 60 gr un
  • 60 gr nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 50 gr ince çekilmiş fındık
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı süt
    İç malzeme için
  • 250 gr dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • Hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    Şeker, eritilmiş tereyağı ve limon kabuğu rendesini çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, nişasta ve kabartmatozunu ekleyip karıştırın.

    Çekilmiş fındık, hindistan cevizi ve sütü ilave edip boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

    Sos tenceresinde vişne suyu ve nişastayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Vişneleri ve vanilyayı ilave edip kaynattıktan sonra ateşten alın. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın.

    Waffleları ısıtılmış wafle makinesinde kızarana dek pişirip bir ızgara teli üzerine alın. Arasına kremşanti sürüp sıcak vişne sosu ve hindistancevizi ile ile servis yapın.

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.