ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Şehriyeli pirinç pilavı

 

Malzemeler
5 yemek kaşığı tel veya arpa şehriye
2 su bardağı baldo pirinç
3.5 su bardağı su veya tavuk-et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz

 

Pirinci ayıklayın ve nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın. Bir kaba lın ve üzerine ılık su ekleyip 10 dakika bekletin. Tekrar bol suyla yıkayıp  iyice süzün. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Su ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu ve tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika bu şekilde dinlendirin. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla yavaş hareketlerle pilavı karıştırın. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.