ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞEFTALİLİ BÖĞÜRTLEN SORBESİ

ŞEFTALİLİ BÖĞÜRTLEN SORBESİ

Şeftalili böğürtlen sorbesi

Malzemeler
300 gr toz şeker
300 ml su
3 orta boy şeftali
300 gr böğürtlen
200 gr böğürtlen

 
Su ve şekeri büyük bir tencereye alın.


Fokurdayana kadar yüksek ısıda kaynatın ve soğuması için tencereyi ocağın üzerinden alın.

 
Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftali ve böğürtlenleri mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin. Soğuttuğunuz şerbeti ekleyip mutfak robotunu çalıştırın.

 
Hazırladığınız karışımı 2 dakika çırpın. Çırpma işlemi, meyvelerin suyunun arasına hava girmesini ve bu şekilde daha hızlı bir şekilde donarak pürüzsüz görünmesini sağlar. Karışımı iyice çırptıktan sonra üzerini kolayca kapatıp açabileceğiniz ve rahatça çırpabileceğiniz bir kaba koyarak derin dondurucuya yerleştirin. 6 saat boyunca her 30 dakikada bir çırpın. Soğuk servis yapın.

  


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.