ANASAYFA MUTFAK OKULU RENGARENK WAFFLE'LAR

RENGARENK WAFFLE'LAR

Rengarenk Waffle'lar

Waffle yapımının ilk aşamasını yumurta seçimi oluşturuyor. Kullanılan yumurtaların uygun ağırlıkları 50-60 gramı geçmemeli. Tereyağının ise oda ısısında yumuşatılmış olması ikinci önemli püf nokta. Beyazlatılmış veya esmer şeker kullanmak ise sizin tercihiniz.



Hamura eklenen unun en az bir kez elenmiş olması gerekiyor. Beyaz, tam buğday, tahıllı veya yulaf unu kullanmak sizin tercihiniz. Kabartma tozunu da un ile birlikte elemenizi öneriyoruz.




Waffle hamuruna eklenen en son malzeme olan sütün de oda ısısında olması gerekiyor. Çırpma işlemini hamurun harcı boza kıvamına gelene kadar sürdürmeniz ise önemli püf noktalardan biri.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.