ANASAYFA MUTFAK OKULU PEYNİR VE SOMON DOLGULU HALKA

PEYNİR VE SOMON DOLGULU HALKA

Peynir ve somon dolgulu halka

Krema, peynir karışımları, çikolata ya da daha bir çok hamur çeşidini sıkma torbasına doldurun, istediğiniz ucu kullanarak sıkın. Çok şık görüntüler elde edeceksiniz.

Gerekli malzeme
Hamur için

1 su bardağı su
100 gr margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı elenmiş un
iç malzeme için
350 gr ricotta peyniri
100 gr ıspanak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
100 gr somon füme
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz


Bir su bardağı su, 100 gr margarin, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuzu bir tencereye alıp ocağa yerleştirin. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca 3-4 yumurtayı teker teker hamura ekleyin ve mikserle iyice karıştırın.


Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bir kalıp ile üzerine yaklaşık 20 cm’lik yuvarlak çizin. Hamuru düz yuvarlak uçlu bir krema sıkma torbasına doldurun ve iz üzerinden yuvarlak olacak şekilde sıkın. İçerisine doğru 1-2 tur daha sıkın.

Sıkma torbasına yıldız uç takarak kalan hamuru üzerlerine aralıklarla sıkın. Hamuru 200 dereceye ayarlanmış fırında kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp içinden çıkarmadan soğumaya bırakın.


350 gr ricotta peynirinin yarısına 100 gr ıspanak püresi karıştırın. Diğer yarısına 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber karıştırın ve her ikisini de yıldız uç takılı ayrı sıkma torbalarına doldurun. Pişirdiğiniz hamuru enlemesine dikkatlice ortadan ikiye kesin. Hamurun alt katına öncelikle biberli peyniri aralıklı olarak sıkın. Kalan boşluklara ıspanaklı peyniri sıkın. 100 gr somon fümeyi ince doğrayarak rulo şekline getirin ve peynirlerin aralarına yerleştirin. 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanozu ve taze çekilmiş karabiberi üzerlerine serpiştirip hamurun üst katını kapatın. Taze biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.


Ve diğerleri...

Hazırladığınız ravioli harcını geniş, düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup aralıklarla hamurun üzerine sıkabilirsiniz.


Soğan, domates, patates gibi sebzelerin içlerine hazırladığınız dolguları yıldız uç takılı sıkma torbası ile doldurup, hoş sunumlar elde edebilirsiniz.


Patates hamuru ile hazırlanan gnocchi hamuruna şeklini verebilmek ve kolayca suya atabilmek için yine düz uçlu krema sıkma torbası kullanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.