ANASAYFA MUTFAK OKULU PATLICAN REÇELİ

PATLICAN REÇELİ

Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini hazırlamaya ne dersiniz?

Patlıcan reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 30 adet küçük boy patlıcan
  • 1.5 kg tozşeker
  • 1 litre su
  • 1 limonun suyu




    Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz. 









    Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun. 










    Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın 









    Patlıcanların suyunu süzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin. 










    Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin.










    Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!