ANASAYFA MUTFAK OKULU PATLICAN PABUCAKİ

PATLICAN PABUCAKİ

Patlıcan pabucaki

Malzemeler:

5 iri patlıcan
1 soğan
50 gr beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
4 domates
1 kahve fincanı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
3 defne yaprağı
Tuz
Un
Taze fesleğen

Hazırlanışı:

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip 30 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün. Patlıcanların içlerini bir kaşıkla oyup çıkarın. Çıkardığınız içleri kesme tahtası üzerinde kıyın. Fırın tepsisini yağlayın. Patlıcanları fırın tepsisine yanyana dizin.

Soğanı temizleyip rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kıyılmış soğan ve patlıcan içlerini ilave edip soteleyin. Domatesleri soyup küçük doğrayın. Domates, beyaz peynir, lor peyniri, şeker ve tuzu sos tenceresine alıp 5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Pişen iç malzeme ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın.

İç malzemeyi tepsideki patlıcanların içlerine paylaştırın. Defne yapraklarını patlıcanların üzerine dizin. Üzerine birer tutam un serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.