ANASAYFA MUTFAK OKULU KATMER

KATMER

KATMER

Gerekli malzeme
200 ml su
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
100 gr tereyağı
Kaymak
Bal
Beyaz peynir veya tulum peyniri

  
Belirtilen ölçüdeki tuzu hamur yoğurma kabına alın. Oda ısısındaki 200 ml suyu ekleyin. Tuz su içinde eriyene kadar parmak uçlarınızla karıştırın.


  
Belirtilen su ölçüsüne göre azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın. Malzemeler özleşene ve yukarı doğru çektiğinizde uzayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.


  
Hazırladığınız hamuru sekiz eşit bezeye ayırın. Elinizle yuvarlayarak un serpilmiş bir kapta 30 dakika bekletin.


  
Bezeleri unlaşmış bir zeminde 50 cm çapında açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Karşılıklı kenarlarını kapatıp kare şekli verin.


 
Kare veya gül şeklinde hazırlanmış katmer hamurunun üzerine un serpin. Oklavayla hafifçe bastırarak incelecek kadar açın. Açarken çok fazla un serpmemeye dikkat edin. Açtığınız katmer hamurlarını bekletmeden hafifçe yağlanmış tavada veya sacda arkalı önlü pişirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.