ANASAYFA MUTFAK OKULU ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI

Etli yaprak sarması

Malzemeler
350 gr salamura yaprak
Etli dolma harcı
Üzeri için
2.5 - 3 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı



  
  
Salamura yapraklarının tuzunun gitmesi için 10 dakika haşlayın. Yaprakları süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayın. Asma yaprağını damarlı kısmı size bakacak şekilde tezgaha alın. Ortasına 1 tatlı kaşığı harctan koyup her iki kenarını ortaya getirerek rulo şeklinde sarın. Tencereye yaprakları dizin. Üzerine yaprakların pişerken açılmaması için bir porselen tabak ile kapatın. Suyu ve ayçiçeği yağını tencerenin kenarından dökün. Tencereyi ocağa yerleştirin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.