ANASAYFA MUTFAK OKULU DONDURMA

DONDURMA

Dondurma

En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle müthiş pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Çikolatalı dondurma
Malzemeler

400 ml koyulaştırılmış şekerli süt
180 ml yağlı süt
175 ml krema
170 gr bitter çikolata
25 gr kakao
Yarım çay kaşığı granül espresso
1 çay kaşığı vanilya esansı
Bir tutam tuz
5 çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su

 
Bitter çikolatayı rendeleyin. Koyulaştırılmış şekerli süt, süt ve kremayı büyük bir tencereye alın. Tel çırpıcıyla çırpın.


 
Ocağa alıp karışımı kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alın. Rendelenmiş çikolata, kakao, kahve, vanilya esansı ve tuzu ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın.

 
Mısır nişastasını ve soğuk suyu bir kaseye alıp karıştırın. Çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı arada bir karıştırarak yüksek ateşte 8-10 dakika pişirin.

Isıya dayanıklı bir kaba aktarıp yarım saat boyunca üzeri açık olarak oda ısısında soğumaya bırakın. Yarım saat sonra üzerini streç folyoyla kapatıp bir gün boyunca buzlukta bekletin. Ertesi gün, karışımın üzerindeki kabuğu tel bir çırpıcı yardımıyla karışıma yedirerek karıştırın, bu sefer hava almaması için streç folyoyu dondurmanın üzerine bastırarak yayın. Bir kat daha streç folyoyu gererek örtün ve en az 8 saat boyunca buzlukta bekletin. Dilerseniz dondurma kaşığı ile şekillendirip dondurma kaselerine paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.

Not: Malzeme listesinde bulunan koyulaştırılmış şekerli sütü büyük marketlerden temin edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.