ANASAYFA MUTFAK OKULU BIÇAK

BIÇAK

Bıçağın hakkını vermek lazım!


El bileyinin kullanımı
Bıçağın keskin yüzünü bileyin. Kullanma kılavuzuna bakarak önce bıçağı kaba biley taşının bulunduğu çentikten geçirin. Bıçağı perdahlayın. Bıçağı ince biley taşı bulunan çentiğe sürterek bilenme ve perdahlamayı tamamlayın.


Bıçağın perdahlanması
Kesici yüzeyi 15-20 derecelik açıda tutarak, her iki keskin yüzünü biley çeliğine boydan boya birkaç kez sürtüp perdahlayın. Bu işlemi 10 kere tekrarlayarak bıçağın mükemmel keskinliğe ulaşmasını sağlayın. Bıçağın formunu koruması için perdahlama işlemini her kullanımdan sonra yapılması gerekir.


Bıçağı taşta bilemek

Taşı hafifçe ıslattıktan ya da madeni yağ sürerek hazırladıktan sonra, bıçağı 15-20 derecelik sabit bir açıda tutarak bir uçtan diğerine sürtün. Bıçağı biley taşından geri çekin. Bıçağı çevirip aynı açıda tutarak kendinize doğru çekin. Bu işlemi, birkaç kez tekrarlayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!