ANASAYFA MUTFAK OKULU BADEMLİ KROKAN

BADEMLİ KROKAN

Bademli krokan

Gerekli malzemeler
250 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
250 gr soyulmuş badem
1 tatlı kaşığı tereyağ


  
250 gr toz şekeri tavaya alın. 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin ve orta ateşte şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekletin.


 
Karamel rengini alan şekere 250 gr soyulmuş bademleri ekleyip karıştırın. 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin ve kısık ateşte birkaç dakika daha bekletin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökerek yayın ve 15-20 dakika bekletin. Katılaşan krokanı bıçakla dilediğiniz şekillerde kesin.






Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.