ANASAYFA MUTFAK OKULU ADIM ADIM ÇİKOLATALI DONDURMA

ADIM ADIM ÇİKOLATALI DONDURMA

Adım adım çikolatalı dondurma
Adım adım çikolatalı dondurma

Yaz mevsiminin en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik bırakan tatlısı olan dondurmaya kim hayır diyebilir ki... En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.


Dondurma yapımında kullandığınız sütün kaliteli ve günlük olması önemlidir. Tercihen keçi veya manda sütü kullanılmalıdır. Laktoz alerjisi olanlar Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler. 


Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, bakır veya çelik olması gerekir. Alüminyum tencereler sütün rengini karartır. 


Dondurmayı pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir. Bu şekilde en az 10 dakika kıvam alana kadar kaynatmak gerekir.


Dondurmayı buzluğa koyduktan sonra ara sıra dondurma kaplarını kontrol edip iyice karıştırın. Böylece donan yerler ile donmayan kısım iyice karıştırılmış olur ve sakız gibi uzayan bir hal alır.


Sık sık karıştırılmayan dondurmalarda buzlaşmalar olur ve dondurmanın tadını bozar.