Yer Elması Soyulduktan Sonra Kararır Mı?

28 Kasım 2025, 12:24 tarihinde güncellendi.
Yer elması soyulduktan sonra hava ile temas edince kararmaya başlar. Bu kararma, polifenol oksidaz enziminin fenolik bileşenlerle reaksiyona girmesi sonucu oluşur. Soğukta saklamak veya asidik çözeltiler kullanmak kararmayı yavaşlatır. Kararma genellikle sadece görünümü etkiler, besin değerini önemli ölçüde azaltmaz.
Yer Elması Soyulduktan Sonra Kararır Mı?

Yer elmasının kararması doğal bir oksidasyon sürecidir. Metal bıçaklar kararmayı hızlandırabilir. Kararmayı önlemek için kesilen yer elması hemen pişirilebilir veya suya bırakılabilir. Kararmış yer elması hala besleyici ve tüketilebilir özelliktedir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo