Yassı Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 19:48 tarihinde güncellendi.
Yassı kadayıf, özellikle Ramazan ve bayram sofralarının sevilen tatlılarından biridir. Bu tatlıya lezzetini veren en önemli unsur, kıvamı yerinde bir şerbettir. Peki; yassı kadayıf şerbeti nasıl yapılır?
Yassı Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

Şerbetin soğuk, kadayıfın ise sıcak olması tatlının çıtırlığını korumasını sağlar. Limon suyu eklemek, şerbetin şekerlenmesini önleyerek daha dengeli bir tat verir.

yassı kadayıf

Malzemeler

2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, birkaç damla limon suyu.

Şekeri ve suyu tencereye alın

Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

yassı kadayıf

Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğukken, kızaran sıcak kadayıfın üzerine dökülerek kullanılır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo