Uskumru Tarator Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo

30 Kasım 2025, 05:27 tarihinde güncellendi.
Uskumru tarator, Ege ve özellikle İzmir mutfağında sevilen, ızgara ya da haşlanmış uskumrunun cevizli–sarımsaklı–ekmekli tarator sosuyla harmanlandığı bir mezedir. Gelin, uskumru taratorun püf noktalarına birlikte göz atalım.
Uskumru Tarator Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo

Uskumru tarator, ana yemeklerin yanında sunulan bir meze çeşididir. Özellikle Ege mutfağında çok sevilen bu yemek, hem balık, hem de tarator sosun birleşiminden oluşur. Uskumru tarator yapımında önce uskumru balıkları pişirilir, ardından kılçıklar ayıklanarak didiklenir. Ardından tarator sosu hazırlanır ve tüm malzemeler karıştırılır. Ancak bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

Uskumru nasıl pişirilir, levrek pişirme teknikleri ve somon pişirme yöntemlerine göz atmayı unutmayın.

Uskumru Taratorun Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo