Türkiye’nin İlk Gastronomi Festivali: Restoran Haftası’nın 12’incisi 1 Haziran’da Başlıyor!

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl merakla beklenen Restoran Haftası, Hellmann’s ana sponsorluğunda 12.kez kez düzenleniyor. Etkinlik 1-25 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Ankara’da gerçekleştirilecek. Bu yıl, “Paylaşacak Çok Şey Var” sloganıyla “paylaşmak” temasını sahiplenen Restoran Haftası, menüleri ile lezzet severlere hem lezzetin hem de paylaşmanın birlikte mümkün olduğu eşsiz bir deneyim yaşatacak.
Türkiye’nin İlk Gastronomi Festivali: Restoran Haftası’nın 12’incisi 1 Haziran’da Başlıyor!
31 Mayıs 2023, 14:06

Hangisine katıldıysam valla nerdeyse günün 9 saatini falan geçirmişimdir etkinlik alanlarında...

Uzun uzun yazdım.

Buyurun okuyun.

İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’de başrollerde!

Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen seçili katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları “paylaşmak” temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturacak.

inkese

Atığı Azaltılmış, Bitki Bazlı ve Paylaşımlı Menüler

Atıksız mutfak uygulamalarını ve paylaşım temasını benimseyen Hellmann’s şeflere ve gıda sektörüne ilham oluyor.

Bu yıl Restoran Haftası menülerinin teması; Hellmann’s gıda prensipleri ve Unilever Food Solutions tarafından hazırlanan Geleceğin Menüleri 2023 global raporunda yer alan trendlerle de örtüşüyor.

Geleceğin Menüleri 2023 global raporuna ulaşmak için unileverfoodsolutions.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin ilk gastronomi apoletini taşıyan Restoran Haftası bu yıl İstanbul dışında; İzmir ve Ankara’da da düzenleniyor.


bezelye


Türkiye’nin en önemli restoranlarının ve en değerli şeflerinin katıldığı etkinlikte “Paylaşacak Çok Şey Var” sloganıyla özel olarak hazırlanmış menüler sunuluyor; etkinliğe 100’ü aşkın sayıda restoran katılıyor.

Katılımcı restoranların “paylaşmak” temasında hazırladıkları lezzetler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor.

Restoran Haftası’nda 130 TL’lik bireysel menülere ek olarak, 180 TL’lik paylaşımlı menüler yer alıyor. Restoran Haftası’na katılan markalar menülerini “paylaşmak” teması kapsamında atıksız mutfak disiplinine uygun ve bitki bazlı farklı alternatifler ile hazırlıyor.

free

DEKK’te, Yaza ve 12. Restoran Haftası’na “Merhaba!”

İstanbul’da yer alan, yeme içme ve eğlence merkezi DEKK, her yıl lezzet tutkunlarının iyi yemek odağında eşsiz bir deneyim yaşadığı Restoran Haftası başlangıç etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Restoran Haftası kapsamında deprem bölgesinden gelen Antakyalı restoranlar, 3-4 Haziran boyunca DEKK’te Antakya sokak lezzetlerinin tanıtımını ve satışını yapacaklar.


Deprem bölgesindeki yeme içme sektörünün yeniden ayağa kalkabilmesi için davet edilen restoranların arasında; Salah Kebap, Humusçu Nedim Usta, Çınaraltı Künefe Yusuf Usta ve Ayda İçli Köfte yer alacak.

Bu restoranların yanında DEKK’in kendi restoranları da Restoran Haftası menülerini sunuyor olacaklar. Deprem bölgesindeki üreticilerden tedarik edilen Kahvaltılık Zahter, Kömbe, Kabak Tatlısı gibi yöresel ürünlerin de Güvenilir Ürün Platformu iş birliğinde yer alacağı etkinlikte, ürünlerin satışından elde edilen gelir doğrudan üreticilere aktarılacak.

restoran

Restoran Haftası Pop Up’ları: Antakyalı Restoranlar İstanbul’da!

Bu yıl Restoran Haftası, deprem bölgesindeki restoranlara katkı sunmak ve bölgede yeme içme sektörünün yeniden ayağa kalkması için destek olmak amacıyla; Antakya’dan 4 restoranı, Pop Up restoran olarak İstanbul’da ağırlayacak.

Bölge mutfağının yöresel lezzetlerini hazırlayan restoranlar, DEKK’te gerçekleşecek Restoran Haftası başlangıç etkinliğinde yer aldıktan sonra, 5-9 Haziran arası; belirlenen Restoran Haftası noktalarında menülerini lezzet tutkunları için hazırlayacak.

Taze etle çekilen Zırh Kebabı ve mezeleriyle Salah Kebap, Beeves Grill & Brasserie’nin Ataşehir şubesinde; Antakya’nın en meşhur yöresel lezzetiyle Humusçu Nedim Usta, Banko Burger’in Erenköy şubesinde; Antakya’nın özel peyniriyle hazırlanan künefesi ile Çınaraltı Künefe Yusuf Usta, Alaf Kuruçeşme’de ve Ayda İçli Köfte ise Snob Street Food Bağdat Caddesi şubesinde lezzetlerini Restoran Haftası misafirlerine sunacak.

festival

Ankara ve İzmir’de Restoran Haftası’na Merhaba!

12. Restoran Haftası’nın İzmir açılış etkinliği, 10 Haziran’da 12:00 – 18:00 saatleri arasında DatDat’ta gerçekleşecek.

Banko Burger Şefi Bora Bozankaya ve Unilever Food Solutions Şefleri Hellmann’s sosları ile atığı azaltılmış ve bitki bazlı lezzetleri, Restoran Haftası misafirleri için hazırlayacak.

Gün boyu müziğin de eşlik edeceği açılış partisine DatDat’ta bulunan; Babongo, Banko Burger, Box of Pasta, Coni&Co ve Zemin Restoran Haftası menüleri ile katılacak.

Restoran Haftası’nın Ankara açılış etkinliği ise 10 Haziran’da, İzmir ile eş zamanlı olarak IF Sokak’ta gerçekleşecek.

IF Sokak ve Unilever Food Solutions şefleri Hellmann’s sosları ile dünya mutfağından paylaşımlı lezzetler hazırlayacak. Herkese açık olan etkinlik alanında sunulacak lezzetler ücretleri karşılığında gün boyu müzik eşliğinde deneyimlenebilecek.

Mutlaka katılın derim!

Kategoriler
Lezzet Logo