Tatlı Patates Nasıl Izgara Yapılır?

Tatlı patates ızgarası nasıl yapılır? Izgarada, fırında ve güveçte tatlı patates nasıl ızgara yapılır anlattık. İşte, tatlı patates nasıl ızgara yapılır:
Tatlı Patates Nasıl Izgara Yapılır?
29 Kasım 2022, 13:30

Tatlı patates, birçok insanın genellikle yediği lezzetli ve sağlıklı bir kök sebzedir. Ancak tatlı patatesleri ızgara yapmak da dahil olmak üzere yılın her zamanı için harika pişirmenin ve hazırlamanın birçok yolu vardır. Izgarada tatlı patates dilimlerini kızartabilir, tatlı patates ü pişirebilir ve hatta tereyağı ve kahverengi şekerle tatlı patates güvecini ızgara yapabilirsiniz. Nasıl pişirirseniz pişirin, ızgara tatlı patatesler garnitür olarak, piknikte veya mangalda ve hatta tek başına lezzetli bir atıştırmalık olarak harikadır. Izgarada, fırında ve güveçte tatlı patates nasıl ızgara yapılır anlattık. İşte, tatlı patates nasıl ızgara yapılır:

Izgara Tatlı Patates Dilimleri

  1. 3 tatlı patates
  2. 60 ml bitkisel yağ
  3. 1 yemek kaşığı tuz
  4. 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  5. ¼ çay kaşığı (0,5 g) acı biber
  6. Tatmak için taze çekilmiş karabiber
  7. ¼ fincan (6,25 gr) taze kişniş

Izgarada Fırında Tatlı Patates

  1. 1 büyük tatlı patates, yıkanmış ve temizlenmiş
  2. 1 yemek kaşığı (14 gr) tereyağı, yumuşatılmış
  3. Tuz
  4. Taze çekilmiş karabiber

Izgara Tatlı Patates Güveç

  1. 2 büyük tatlı patates, yıkanmış ve temizlenmiş
  2. 2 yemek kaşığı (28 gr) tereyağı, eritilmiş
  3. 2 yemek kaşığı (25 gr) esmer şeker
  4. 1 çay kaşığı (2 gr) öğütülmüş kimyon
  5. ¼ çay kaşığı (0,5 g) acı biber
  6. Tuz
  7. Taze çekilmiş karabiber

Izgara Tatlı Patates Dilimleri Yapımı

  1. Izgarayı önceden ısıtın. Izgarayı açın veya yakın ve yaklaşık 180 °C olan orta sıcaklığa kadar ön ısıtmaya bırakın.
  2. Tatlı patatesleri yıkayın. Tatlı patatesleri akan su altında durulayın. Onları durularken, cildi ovmak ve kiri çıkarmak için bir sebze fırçası veya temiz bir bez kullanın. Tatlı patatesleri temiz bir havluyla kurulayın ve bir kesme tahtası üzerine koyun.
  3. Tatlı patatesleri dilimler halinde kesin. Tatlı patatesi bir elinizle sabit tutun ve keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice uzunlamasına ikiye bölün. Yarımları kesik tarafları aşağı gelecek şekilde kesme tahtasına yerleştirin. Her yarımı uzunlamasına dörde, her çeyreği de sekizde bire kesin. Her tatlı patates size 8 dilim verecek.
  4. Sosunu hazırlayın. Küçük bir kasede yağ, tuz, misket limonu kabuğu rendesi ve acı biberi karıştırın. Tatlı patates dilimlerini baharatlamak için malzemeleri bir sosta birleştirmek için birlikte çırpın. Tatmak için karabiber ekleyin ve yeni ilaveyi birleştirmek için çırpın.
  5. Sosu tatlı patateslerin üzerine gezdirin. Tatlı patatesleri kasede karıştırmak için bir kaşık kullanın ve sosla eşit şekilde kaplayın.
  6. Patatesleri sıcak ızgarada düzenleyin. Tatlı patatesleri ızgaraya aktarmak için bir çift metal veya ısıya dayanıklı maşa kullanın. Klasik ızgara izlerini elde etmek için rafta çapraz olarak tek bir katman halinde düzenleyin.
  7. Tatlı patateslerin üzerini kapatın ve 40 dakika ızgara yapın. Isıyı içeride tutmak ve daha hızlı pişmelerine yardımcı olmak için takozların üzerine ısıya dayanıklı metal bir kapak veya kase yerleştirin. Pişirirken patatesleri iki kez çevirin. Tatlı patatesler yumuşayana, çatalla kolaylıkla delinebilene ve altın sarısı bir renk alana kadar pişirmeye devam edin.
  8. Kişniş ile süsleyin ve servis yapın. Tatlı patatesleri ızgaradan metal bir spatula veya maşa ile çıkarın. Dilimleri bir servis tabağına yerleştirin ve tatmak için kişniş ve ekstra tuz ve biberle bitirin. Dilimleri ketçap, salsa veya chipotle mayonez gibi en sevdiğiniz soslarla servis edin.

Fırında Izgara Tatlı Patates Yapımı

  1. Izgarayı önceden ısıtın. Orta-yüksek ısıda ızgaranızı yakın veya açın. 190 °C’ye kadar ısınmasını bekleyin. Tatlı patatesleri pişirmek için odun, kömür, elektrikli veya gazlı ızgara kullanabilirsiniz.
  2. Tatlı patatesi ikiye bölün. Yıkanmış tatlı patatesi bir kesme tahtasına aktarın. Tatlı patatesi bir elinizle sabit tutun ve diğer elinizle tatlı patatesi uzunlamasına ikiye kesmek için keskin bir bıçak kullanın.
  3. Tatlı patatesi yağlayın ve baharatlayın. Her tatlı patates yarısının kesik tarafına ½ yemek kaşığı (7 g) tereyağı sürmek için bir tereyağı bıçağı kullanın. Tatmak için her yarısını tuz ve karabiber serpin.
  4. Her yarısını folyoya sarın. Her biri 30 x 46 cm olan iki parça ağır hizmet tipi folyo kesin. Her folyo tabakasının ortasına bir tatlı patates yarısını yerleştirin ve folyoyu tatlı patatesin etrafına sıkıca sarın.
  5. Tatlı patatesleri 50 dakika ızgarada pişirin. Tatlı patates yarımlarını ızgaraya aktarmak için maşa veya metal bir spatula kullanın. Tatlı patatesleri yaklaşık bir saat pişirin ve pişirme süresinin yarısında ters çevirin. Tatlı patatesler dokunulamayacak kadar yumuşak ve çatalla delinecek kadar yumuşak olduklarında yapılır.
  6. En sevdiğiniz garnitürlerle sıcak servis yapın. Buhar çıktığında ellerinizi yakmamaya dikkat ederek her bir tatlı patates yarısının folyosunu açın. Tatlı patates yarımlarını bir parça ekşi krema, bir tutam rendelenmiş peynir, bir çiseleyen bal veya sevdiğiniz herhangi bir bitki ve baharatla bitirebilirsiniz.

Izgara Tatlı Patates Güveç Yapılışı

  1. Tatlı patatesleri küpler halinde kesin. Yıkanmış tatlı patatesleri bir kesme tahtasına aktarın. Tatlı patatesi bir elinizle sabit tutun ve diğer elinizle tatlı patatesi 2,5 cm'lik küpler halinde kesin. İkinci tatlı patates ile tekrarlayın. Küpleri büyük bir kaseye aktarın.
  2. Tüm malzemeleri birlikte atın. Eritilmiş tereyağını tatlı patateslerin olduğu kaseye dökün ve üzerine şeker, kimyon, kırmızı biber, tuz ve karabiber serpin. Tatlı patatesleri tereyağı, şeker ve baharatlarla eşit şekilde kaplamak için her şeyi bir araya getirin.
  3. Tatlı patatesi alüminyum folyo tabakalara aktarın. 30 x 45 cm) boyutlarında iki yaprak alüminyum folyo kesin. Tatlı patates karışımını eşit olarak bölün ve yarısını her yaprağın ortasına aktarın. Güveçte tamamen kapatmak için folyoyu tatlı patateslerin etrafına katlayın.
  4. Güveçte 30 dakika kadar ızgara yapın. Folyo poşetleri 190 °C'ye  önceden ısıtılmış bir ızgaraya aktarmak için metal bir spatula veya maşa kullanın. Güveç poşetlerini 20 ila 30 dakika pişirin, poşetleri her 10 dakikada bir çevirin. Güveç, tatlı patatesler yumuşayınca yapılır.
  5. Sıcak servis yapın. Torbaları ızgaradan çıkarmak için maşayı kullanın. Her poşeti dikkatlice açın ve tatlı patatesleri tek bir servis kasesine aktarın. Tatlı patates güvecini tek başına, piknikte veya barbeküde veya en sevdiğiniz yemeklerin yanında servis yapın.

Şunlara da göz atın;

  1. Tatlı patates nasıl pişirilir?
  2. Tatlı patates tarifleri
  3. Tatlı patates nedir, faydaları nelerdir?
  4. Patatesli tarifler


Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo