Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?

Son zamanların popüler sebzelerinden tatlı patates nasıl pişirilir? Kullanım alanının genişliği ile dikkat çeken tatlı patatesin pişirme yöntemlerinden bahsettik. İşte, tatlı patatesin 4 farklı pişirme yöntemi:
Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?
24 Nisan 2024, 22:16

Tatlı patates yumruları yenen turuncu ve kırmızı renklere sahip bir patatestir. Ana vatanı Orta Amerika’dır. Marketlerde ve manavlarda sebze reyonlarında yerini alır. Boyutlar patatese göre daha büyüktür. Türkiye’de son dönemde satışı ve kullanım alanı yaygınlaşsa da yurtdışında kullanımı çok daha aktiftir. Sebze olarak ya da tatlılarda kullanılabilir. Kullanım yaygınlığının yanı sıra bir dizi sağlık yararı vardır. Tatlı patates nasıl pişirilir? Bu sorunun cevabını sizler için verdik. İşte, 4 farklı tatlı patates pişirme yöntemi:


Fırında Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?

  1. Patates yıkanır ve kabukları soyulur. 
  2. Patates eşit boyutlarda dilenen şekilde doğranır.
  3. Zeytinyağı ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine ya da fırına girebilen bir kaba dizilir. 
  4. 180 derece fırında kestiğiniz boyutlara göre 20 dakika da pişer. 
  5. Sonuçta elde ettiğiniz patatesi garnitür olarak yemeklerinizin yanında yiyebilirsiniz. 


Haşlanarak Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?

  1. Haşlama olarak tatlı patates pişirmek için patates yıkanır, kabukları soyulur.
  2. Patatesler eşit derecede pişmeleri için eşit boyutlarda doğranır.
  3. Tencereye alınan patatesin üzerini geçecek kadar su koyulur ve haşlanmaya bırakılır. 
  4. 10-15 dakika sonra patatesler haşlanır. 
  5. Haşlanmış tatlı patates ile patates püresi ya da tatlı yapabilirsiniz. Dilerseniz haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. 


Kızartarak Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?

  1. Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve çubuk halde dilimlenir. 
  2. Su içerisinde birkaç saat bekletilir. 
  3. Suyu süzülür ve tatlı patatesler iyice kurulanır. 
  4. Isınan yağda kızartılır. 
  5. Baharatlanarak yemeklerin yanında servis edilir.

 

Soteleyerek Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?

  1. Patates yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlenir. 
  2. Tavaya az miktarda yağ alınır ve patatesler eklenerek kavrulur. 
  3. Orta yüksek ateşte pişirilen patatesler baharatlanarak genellikle garnitür olarak servis edilir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Kuşkonmaz nasıl pişirilir?
  2. Enginar nasıl temizlenir?
  3. Mantar nasıl temizlenir?
  4. Bakla nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo