Kavanozda kalan son reçel bile enfes bir tatlıya dönüşebilir. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlanan bu tarifler hem pratik hem de çok lezzetli. Reçelin tatlılara kattığı renk ve aroma sofranıza neşe getirir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Milföyleri kare şekilde kesin. Ortasına 1 tatlı kaşığı reçel koyun. Üçgen ya da dikdörtgen şeklinde kapatın, kenarlarını çatalla bastırarak kapatın. 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca pudra şekeri serpin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin. Üzerine reçel sürün. Yumurta ve sütü çırpıp üzerine gezdirin. 180°C’de hafif kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştır, muffin kalıplarına dök. Üstlerine 1 çay kaşığı reçel koyup hafif karıştır. 170°C fırında 20-25 dakika pişir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kurabiye hamurunu yoğurun. Küçük toplar yapıp ortasını parmağınızla çukurlaştırın. 170°C’de 10-12 dk pişirin. Fırından çıkınca ortalarına reçel koyun.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurdu güzelce çırpın. Reçeli ekleyip karıştırın ya da sadece üzerine dökün. Soğuk servis edin.
Şunlara da göz atın: