Sütsüz Dondurma Nasıl Yapılır?

Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı dondurmalar en sevilen yaz tatlılarındandır. Peki süt kullanmadan nasıl yapılır. Sizler için sütsüz dondurma nasıl yapılır anlattık. İşte, sütsüz dondurma nasıl yapılır:
Sütsüz Dondurma Nasıl Yapılır?
17 Ağustos 2022, 16:02

Süt ürünlerine alerjiniz, laktoz intoleransınız veya vegan bir diyet uygulamış olsanız da, süt ürünlerinden vazgeçmek, dondurmanın keyfini bir daha asla yaşayamayacağınız anlamına gelmez. Süt içermeyen dondurma yapmanın birçok yolu vardır. Nasıl yapıldığını öğrendikten sonra çikolata, nane veya çilek gibi kendi lezzetlerinizi ekleyerek deneyebilirsiniz. Sizler için nasıl sütsüz dondurma yapılır anlattık. İşte, sütsüz dondurma nasıl yapılır:


Hindistan Cevizi Sütü Bazlı Dondurma;

  1. 400 ml hindistan cevizi kreması veya tam yağlı hindistan cevizi sütü
  2. 100 gram bal
  3. ¼ çay kaşığı tuz
  4. 2 çay kaşığı vanilya özü ya da 5 gr vanilin


Muz Bazlı Dondurma;

  1. 2-3 adet olgunlaşmış, dondurulmuş muz
  2. 60 ml badem sütü veya hindistan cevizi sütü
  3. 1 tutam tuz


Hindistan Cevizi Sütü Bazlı Dondurma Yapımı

  1. Kaseyi veya dondurma makinenizi en az 24 saat önceden dondurun. Dondurma makineniz yoksa endişelenmeyin; bu dondurmayı hala yapabilirsin.
  2. Tüm malzemeleri bir blender veya mutfak robotuna dökün. Mümkünse hindistan cevizi kreması kullanmayı deneyin; size en kremalı dondurmayı verecek. Eğer bulamazsanız tam yağlı hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.
  3. Sizlere vanilya-hindistan cevizi aromalı dondurma tarifi veriyoruz dilerseniz ekstra malzeme ekleyebilirsiniz.
  4. Çikolatalı ya da naneli isterseniz ekleme yapabilirsiniz.
  5. Her şey pürüzsüz hale gelene kadar malzemeleri karıştırın. Bu sadece 1 ila 2 dakika sürmelidir. Zaman zaman blenderi/mutfak robotunu duraklatmanız ve yanlardaki ve alt kısımdaki topakları veya kümeleri kazımanız gerekebilir.
  6. Dondurma tabanını dondurma makinenizde dondurun. Her biri biraz farklı olacağından, dondurma makinenizle birlikte gelen talimatları izleyin. Dondurmanın donması yaklaşık 20 dakika sürecektir.
  7. Dondurma makineniz yoksa: karışımı metal bir somun tavaya dökün ve ekstralarınızı karıştırın. Dondurucuya koyup üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Her 30 ila 60 dakikada bir çırpma teli ile karıştırın. Dondurmanın donması yaklaşık 6 saat sürecektir.
  8. Spatula kullanarak istediğiniz ekstraları karıştırın. Bu noktada dondurmanız bitmiş ve donmaya hazırdır.
  9. Dondurmayı dondurucuda güvenli bir kaba aktarın ve en az 4 saat dondurun. Kabın kapağı yoksa, dondurmanın yüzeyine bir parça yağlı kağıt bastırın. Bu, buz kristallerinin oluşmasını önleyecektir.


Muz Bazlı Dondurma Yapımı

  1. Muzları önceden soyun, dilimleyin ve dondurun. Henüz yapmadıysanız, 2 ila 3 muzu soyun ve dilimleyin ve plastik bir torbaya koyun. Güzel ve sağlam olmaları için bir gece boyunca dondurucuda bırakın.
  2. Tüm malzemeleri bir blender veya mutfak robotuna ekleyin. Ne kadar çok süt eklerseniz, dondurma o kadar kremalı olur. Badem sütü veya hindistancevizi sütü veya diğer herhangi bir süt ürünü olmayan süt kullanabilirsiniz.
  3. Biraz lezzet katın. Muz kendi başına tatlıdır, ancak herkes onun tadını sevmez. Bazı ek malzemeler ekleyerek lezzetini bir dereceye kadar değiştirebilirsiniz. İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı fikirler:
  4. Çikolatalı dondurma yapmak için ¼ çay kaşığı vanilya özü ve 3 yemek kaşığı kakao tozu ekleyin.
  5. Naneli çikolatalı dondurma yapmak için ⅛ çay kaşığı nane özü ekleyin. Ayrıca bir veya iki damla yeşil jel gıda boyası da ekleyebilirsiniz.
  6. Çilekli dondurma yapmak için 200 gram dilimlenmiş, dondurulmuş çilek ve ⅛ çay kaşığı vanilya özü ekleyin.
  7. Her şey pürüzsüz olana kadar karıştırın. Zaman zaman blenderi/mutfak robotunu duraklatmanız ve topakları veya kümeleri kauçuk bir spatula ile aşağıya doğru itmeniz gerekebilir. Her şey eşit şekilde karışana kadar karıştırmaya devam edin.
  8. Dondurmayı servis edin veya 30 dakika daha dondurun. Bu noktada dondurma, soft-servis tarzı olarak hazırdır. Daha sert olmasını istiyorsanız, dondurucuda güvenli bir kaba aktarın ve 30 dakika dondurucunuzda bekletin.


Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı dondurma tarifleri
  2. Dondurmalı tatlı tarifleri
  3. 5 Dondurma tarifi
  4. Serhat Doğramacı'dan dondurma tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo