Somon Balığı En Güzel Ne Şekilde Pişirilir?

28 Kasım 2025, 14:20 tarihinde güncellendi.
Somon balığı en çok ızgara, fırın, buharda ya da tavada pişirilir. Izgara ve tava yöntemi dışını çıtır, içini sulu bırakırken; fırın ve buhar pişirme daha hafif ve sağlıklıdır. Limon, zeytinyağı ve taze otlarla birleştiğinde somonun lezzeti en güzel hâline ulaşır.
Somon Balığı En Güzel Ne Şekilde Pişirilir?

Somon, kısa sürede pişen ve doğru yöntemle hazırlandığında oldukça lezzetli bir balıktır.nTereyağı, sarımsak ve limon eşliğinde pişirildiğinde aroması daha da zenginleşir. Çiğ tüketimden fırında pişirmeye kadar çok yönlü kullanım imkânı sunar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo