Sirke yapımında tuz, fermantasyon sırasında eklenmez çünkü bakterilerin çalışmasını yavaşlatır. Fermantasyon tamamlandıktan sonra lezzet ve aroma için tuz eklenebilir. Saklama ömrünü uzatmak için de bu aşamada az miktarda tuz kullanılabilir.
Sirke yapımında fermantasyon başlamadan önce tuz eklenmez; sirke doğal olarak oluşur.
Eğer sirke aromalı olacaksa, meyve veya sebzeler tuzlu suda bekletilebilir.
Ana sirke oluşumu sırasında fazla tuz eklenmemelidir, çünkü tuz bakterilerin çalışmasını yavaşlatır.
Sirke fermantasyonu tamamlandıktan sonra, tuz ve baharat eklenebilir.
Hazır sirkeye tuz eklemek, lezzetini kişiselleştirmek için en güvenli yöntemdir.
Tuz, sirkenin uzun süre saklanmasını sağlamak için ekleniyorsa, fermantasyon tamamlandıktan sonra az miktarda eklenir.
Şunlara da göz atın: