Ev yapımı sirke keskin kokusunu kaybeder veya kötü bir koku yayarsa bozulmuş olabilir. Küf, bulanıklık veya renk değişimi de bozulma işaretlerindendir. Tadında tuhaflık ya da aşırı gazlanma görülüyorsa tüketilmemelidir.
Sirke keskin ve fermente kokusunu kaybedip, ekşi veya çürük gibi rahatsız edici bir koku yayıyorsa bozulmuş olabilir.
Normal renginden koyulaşma, bulanıklık veya tortu oluşumu fark ederseniz dikkat edin.
Şişe yüzeyinde beyaz, yeşil veya siyah küf varsa tüketmeyin.
Sirke içinde anormal köpürme veya gaz çıkışı varsa bozulma işareti olabilir.
Beklenen asidik ve ekşi tadı kaybolmuş veya tuhaf bir tat oluşmuşsa kullanmayın.
Kapağı açarken fazla basınç hissediyorsanız, fermantasyon istenmeyen şekilde devam etmiş olabilir.
Şunlara da göz atın: