ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ET YEMEKLERİNİN YANINA SEBZE PÜRESİ TARİFLERİ

ET YEMEKLERİNİN YANINA SEBZE PÜRESİ TARİFLERİ

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz birbirinden lezzetli sebze püresi tariflerini sizlere sunuyoruz. İşte, 5 nefis sebze püresi tarifi:
Et Yemeklerinin Yanına Sebze Püresi Tarifleri

Patates, enginar, biber, domates gibi sebzelerle hazırlanan püreler, yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. Özellikle kırmızı etin yanına çok yakışan sebze pürelerini, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Kerevizden patatese, somondan bezelyeye 5 farklı yemeklik sebze püresini sizler için derledik. İşte, et yemeklerinin yanına çok yakışan 5 nefis sebze püresi tarifi:


Bezelye Püresi

Malzemeler:

  • 450 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 dal taze reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz


Yapılışı:

Bezelyeyi tencereye aktarın. 2 su bardağı suyu ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ocaktan alın. Taze reyhan ve fesleğeni yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın. Haşladığınız bezelyeleri bir cam kaseye alın. Sıcak süt ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edene kadar ezmeye devam edin. En son tereyağını, tuzunu ve kimyonu ilave ederek tatlandırın.


Közlenmiş Kırmızı Biber Püresi

Malzemeler:

  • 6-7 salçalık kırmızı biber
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu


Yapılışı:

Biberleri fırında veya ızgarada közledikten sonra jülyen doğrayın. Bir cam kaseye alın. Labne peynirini ilave edin. Dereotunu kıyın. El blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Püreye kıyılmış dereotunu ilave edin. Spatula yardımı ile karıştırın. Püreniz hazırdır.


Acı Biberli Patates Püresi

Malzemeler:

  • 4 patates
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  • 125 ml krema
  • 25 gr tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı acı biber sosu, 125 ml krema ve 25 gr tereyağını ekleyip ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.


Çemensiz Pastırmalı Kereviz Püresi

Malzemeler:

  • 1 patates
  • 2 kereviz
  • 200 gr çemensiz pastırma
  • 50 gr tereyağı
  • Frenk soğanı
  • Krema
  • Maydanoz
  • Tuz


Yapılışı:

1 orta boy patates ve 2 orta boy kerevizin kabuğunu soyup haşlayın. 200 gr çemensiz pastırmayı küçük parçalar şeklinde kesin. Kerevizleri ve patatesi ezip püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 4 yemek kaşığı krema ve pastırma parçalarını ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını ekleyin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.


Kefirli Patates Püresi

Malzemeler:

  • 4 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 100 ml kefir
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • Maydanoz
  • Dereotu


Yapılışı:

4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 100 ml kefir, 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş muskat ekleyip ezmeye devam edin. 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu karışımını ilave edin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!