ET YEMEKLERİNİN YANINA SEBZE PÜRESİ TARİFLERİ

Patates, enginar, biber, domates gibi sebzelerle hazırlanan püreler, yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. Özellikle kırmızı etin yanına çok yakışan sebze pürelerini, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Kerevizden patatese, somondan bezelyeye 5 farklı yemeklik sebze püresini sizler için derledik. İşte, et yemeklerinin yanına çok yakışan 5 nefis sebze püresi tarifi:
Bezelye Püresi
Malzemeler:
- 450 gr dondurulmuş bezelye
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dal taze fesleğen
- 1 dal taze reyhan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Yapılışı:
Bezelyeyi tencereye aktarın. 2 su bardağı suyu ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ocaktan alın. Taze reyhan ve fesleğeni yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın. Haşladığınız bezelyeleri bir cam kaseye alın. Sıcak süt ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edene kadar ezmeye devam edin. En son tereyağını, tuzunu ve kimyonu ilave ederek tatlandırın.
Közlenmiş Kırmızı Biber Püresi
Malzemeler:
- 6-7 salçalık kırmızı biber
- 100 gr labne peyniri
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Yapılışı:
Biberleri fırında veya ızgarada közledikten sonra jülyen doğrayın. Bir cam kaseye alın. Labne peynirini ilave edin. Dereotunu kıyın. El blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Püreye kıyılmış dereotunu ilave edin. Spatula yardımı ile karıştırın. Püreniz hazırdır.
Acı Biberli Patates Püresi
Malzemeler:
- 4 patates
- 1 yemek kaşığı acı biber sosu
- 125 ml krema
- 25 gr tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı acı biber sosu, 125 ml krema ve 25 gr tereyağını ekleyip ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.
Çemensiz Pastırmalı Kereviz Püresi
Malzemeler:
- 1 patates
- 2 kereviz
- 200 gr çemensiz pastırma
- 50 gr tereyağı
- Frenk soğanı
- Krema
- Maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
1 orta boy patates ve 2 orta boy kerevizin kabuğunu soyup haşlayın. 200 gr çemensiz pastırmayı küçük parçalar şeklinde kesin. Kerevizleri ve patatesi ezip püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 4 yemek kaşığı krema ve pastırma parçalarını ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını ekleyin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.
Kefirli Patates Püresi
Malzemeler:
- 4 patates
- 50 gr tereyağı
- 100 ml kefir
- 1 tatlı kaşığı muskat
- Maydanoz
- Dereotu
Yapılışı:
4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 100 ml kefir, 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş muskat ekleyip ezmeye devam edin. 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu karışımını ilave edin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.
Şunlara da göz atın;
Dergide bu ay neler var?