Profiterol Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

28 Kasım 2025, 13:25 tarihinde güncellendi.
Profiterol hamurunun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalı ve hamur kabardıktan sonra kapağı açılmamalıdır. Hamurun içi tamamen pişmeli ve hafifçe boş olmalıdır. Dolgular ve soslar taze hazırlanmalı, servis öncesi eklenmelidir.
Profiterol Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Hamuru hazırlarken yumurtaları kontrollü eklemek kabarmasını sağlar. Fırın sıcaklığı hamurun dışının çıtır, içinin yumuşak olmasını etkiler. Hamurlar fırında eşit şekilde pişmeli ve renkleri altın kahverengi olmalıdır. Dolguyu fazla sıkmamak, profiterolün patlamasını önler.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo