Semsek Tarifi
Poğaça sütle mi yoğurtla mı yumuşak olur? İkisi de ayrı ayrı lezzet katar ama yumuşaklık ve doku açısından farklı etkileri vardır. Süt daha fazla yumuşaklık sağlarken, yoğurt daha tok bir yapı kazandırır.
İçeriğindeki laktoz ve yağ, hamurun daha kabarık ve pamuksu olmasına katkı verir.
İçindeki asidik yapı (laktik asit) mayayla reaksiyona girerek poğaçayı yumuşatır, ama daha yoğun bir doku oluşur.
Süt, bayatlamayı geciktirme konusunda yoğurttan biraz daha başarılıdır.
Fırında yoğurtlu hamur biraz daha güzel kızarır, dışı hafif kıtır olabilir.
Pek çok tarif, her iki malzemeyi birlikte kullanarak hem yumuşaklık hem lezzet dengesini yakalar.
Şunlara da göz atın: