Pita Ekmeği Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

29 Kasım 2025, 20:15 tarihinde güncellendi.
Pita ekmeği, özellikle Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarında yaygın, pişince kabarıp içi boşalan ve “cepli ekmek” adıyla bilinen bir ekmek türüdür. Ancak pita ekmeği yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Pita Ekmeği Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Dürüm, kebap ve falafel gibi lezzetlerin yanına çok yakışan pita ekmeği, hem Ortadoğu, hem de Akdeniz mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Piştikten sonra kabaran ve içi boşalan bu ekmek, cepli ekmek olarak da bilinir. Ülkemizde en çok dönerle birlikte kullanılan pita ekmeği, evde kolayca hazırlanabilir. 

Mayalı hamur yapmanın püf noktaları, hamur yoğurma teknikleri ve ele yapışan hamuru temizleme yöntemlerine de göz atabilirsiniz.

Pita Ekmeği Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo