Pilavın fazla yağlı olması hem lezzetini ağırlaştırır hem de yenmesini zorlaştırabilir ancak basit yöntemlerle bu durumu kolayca düzeltebilirsiniz. Kağıt havlu ile yağı emmekten, yeni pişmiş yağsız pilavla karıştırmaya kadar birçok pratik çözüm sayesinde pilavını kurtarabilir ve israf etmeden lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki; pilav çok yağlı olursa ne yapılır? İşte çözümü!
Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve üzerine birkaç kat kağıt havlu koyarak kapağını tekrar kapatın. Havlu buharla birlikte fazla yağı da emer.
Eğer yağ çok yoğunsa, pilavı süzgece alıp çok az sıcak suyla hafifçe durulayabilirsiniz. Bu yöntem, fazla yağı ve yapışkan dokuyu azaltabilir.
Pilavın içine birkaç küçük parça bayat ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmek yağı emer; 5-10 dakika sonra ekmekleri çıkar.
Yağsız veya az yağlı yeni bir miktar pilav pişirip, yağlı olanla karıştırarak dengeli bir tat ve doku elde edebilirsiniz.
Çok yağlı pilavı ziyan etmek istemiyorsanız, sebzelerle birlikte fırında pilav yapabilir veya yumurta ile kavurarak Asya usulü bir kızarmış pilava çevirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: